Orice este posibil!
Tel: 0745212570
Tel: 0721063019
Criza de energie la nivel mondial din anii 1970, evoluţia rapidă a materialelor de construcţii şi practicile de construcţie au facut din locuintele construite pe structura de lemn cea mai confortabilă şi foarte probabil una din cele mai durabile structurile rezidentiale construite vreodata.
Conceptul de Casă Pasivă reprezintă astăzi cel mai înalt standard in ceea ce priveste energia, randamentul consumului de energie termică a clădirilor fiind unul uimitor.
În domeniul eficienţei energetice, Casa Pasiva prezintă o opţiune interesantă pentru construcţii noi şi reabilitare; in proiecte rezidentiale, comerciale, şi instituţionale. O Casă Pasivă este o foarte bine izolata, practic etanşa, pierderile de energie fiind reduse la minimum. Rezultatul este un sistem impresionant care nu numai că economiseşte până la 90% din costurile de încălzire a spaţiului, dar, de asemenea, oferă o calitate a aerului din interior unica, minunata.
*Au aceeasi rezistenta in timp cu o intretinere corespunzatoare si o rezistenta mai mare la cutremurele de pamint. In urma testelor efectuate in USA, s-a stabilit o rezistenta seismica la sistemele de constructie "Framing"(peste cele conventionale) de peste 8,5 grade pe scare Richter.
*Datorita materialelor folosite, se pot satisface cele mai indraznete idei in materie de design, modificarile ulterioare putind fi realizate cu o foarte mare usurinta si costuri minime.
*Se pot executa cu deschideri foarte mari fara a se utiliza stalpi de sustinere ca si in cazul casei traditionale.
*Implementarea facila a surselor de energie regenerabila - concentrate pe coborarea si eliminarea costurilor pentru utilizarea combustibililor conventionali - oferind un confort termic foarte mare.
*Materialele sunt ignifugate - inpregnate(nu intretin arderea) impotriva insectelor si a mucegaiurior de ori ce fel.
*Aplicarea pe scară largă a proiectului Casei Pasive ar avea un impact extraordinar asupra conservării energiei.(Datele de la administraţia US Energy Information arată, că clădirile sunt responsabile pentru 48% din emisiile de gaze cu efect de seră anual, iar 76% din totalul energiei electrice generate de centralele electrice din SUA merg la aprovizionarea sectorului construcţiilor ).